Recent Posts

Sampai bang Jamil mampus

By Nedzork → Isnin, 27 Mei 2019
Tn Zul bisik kat PA dia Aina, “Aina, lusa ikut saya ke Batam, ada meeting. Boleh kita duduk kat villa yg saya baru beli haritu.”

“Berapa lama Bos?”
“3 hari 2 malam jer..” sambil mengenyit mata.

Aina pun telefon Jamil...

“Bang, lusa saya kena iring Bos pergi meeting outstation. 3 hari 2 malam. Abang tinggal sorang ek?”

Jamil cuma mengangguk... sambil mengambil iPhonenya...

“Intan, lusa bini I outstation.. 2 malam. Teman I tidur..”

Intan pun kata “Yes”... dan terus telefon Kamal...

“Kamal, lusa saya nak ambil cuti 3 hari. Kelas tusyen awak nanti kita ganti lepas saya balik cuti.”

Kamal pun terus telefon ayahnya.. “Ayah, lusa kelas tusyen saya cancel. Cikgu pergi cuti. Jom kita pergi mancing.. Haritu ayah janji nak bawak saya mancing kat kelong Bagan Lalang. Jomlah ayah..” pujuk Kamal.

Ayah Kamal pun terus menelefon Aina..

“Sayang... Trip Batam kena cancel lah.. Anak saya cuti pulak.. dah sibuk ajak pergi mancing... Nanti kita adjust waktu lain ya sayang..”

Aina pun telefon Jamil..
“Bang, Bos Aina kata trip tak jadi.”

Kelam kabut Jamil call Intan.. “Tembam, bini I tak jadi pergi outstation.. Tak dptlah kita ehem2..”

Intan pun telefon Kamal.. “Kamal, cikgu ada masalah sikit.. rasanya tak jadilah cuti lusa tu..”

Kamal pun telefon ayahnya.. “Ayah, cikgu tak jadi cuti pulak.. Tak bolehlah kita pergi mancing..”

Tn Zul dgn cerianya terus call Aina.. “Sayang, trip mancing cancel! Jom kita pergi Batam!”

Aina cepat2 call Jamil...

*Eh.. Korang sambunglah sendiri! Penat dah aku ni.._*

oh Aminah

By Nedzork →
Dlm 1 kelas agama,
Aminah tidor,
Ustazah pun tanya 1 soalan:
Siapa org yg patut kita hormat?
Takde siapa jawab, budak lelaki yg duduk belakang Aminah cocok bontot nya dengan jarum..
Aminah pun menerit:
MAK!
Ustazah puji sbb jawapan betul.
Lepas tu ustazah tanya lagi:
Siapa cipta alam ni?
Budak tu cucuk lagi dengan jarum..Aminah menjerit::
Ya Allah!
Ustazah puji lagi sebab betul.

Pastu ustazah tanya lagi:
Apa patut se orang isteri ucap kat suami sebelum tidor?
Kali ni belum sempat budak tu cucuk,
Aminah menjerit:
Kau cocok bontot aku dengan benda tu lagi..
siap kau!!!
Ustazah tu terus pengsan...

Edisi :Malam pertama

By Nedzork →
Malam pertama pasangan muda yang sama-sama masih perawan akhirnya
menikah. Masing-masing gugup ketika menghadapi malam pertama, namun tidak ada yang mau mengaku atau bertanya kepada pasangannya tentang apa yang harus dilakukan.

Didera kebingungan, si pengantin lelaki bertanya kepada ayahnya.

"Ayah, apa yang harus saya lakukan?"
"Telanjanglah dan naik ke tempat tidur", jawab ayahnya.

Kemudian ia melakukan apa yang disarankan ayahnya.
Si pengantin perempuan terperanjat setengah mati melihat kelakuan suaminya, ia kemudian bertanya kepada ibunya.

"Telanjanglah dan ikutlah suamimu", saran ibunya.

Setelah perempuan itu telanjang dan berbaring beberapa lama, si pengantin lelaki pergi ke luar bilik dan bertanya lagi kepada ayahnya,

"Apa lagi yang harus saya lakukan?" lalu ayahnya menjawab,
"Lihatlah tubuh isterimu. Kemudian masukkan bahagian tubuhmu yang
paling keras ke tempat isterimu kencing!"

Beberapa saat kemudian, giliran si pengantin perempuan bertanya kepada ibunya.

"Apa yang harus saya lakukan?"
Ibunya balik bertanya, "Apa yang sedang dilakukan suamimu?"

Setengah mengeluh si pengantin perempuan berkata,
"Ia sedang membenamkan kepalanya ke dalam mangkuk tandas!"

Janda Milah & Si Dollah

By Nedzork →
l-kisah berlakunya cerita di sebuah kampung nun jauh di Utara Kedah. Di situ tinggallah dua buah keluarga. Yang satu tu janda beranak satu. Janda ni ada anak dara bernama Milah. Keluarga yang satu lagi tu duda beranak satu. Duda ni juga mempunyai seorang anak teruna yang diberi nama Dollah.

Sejak daripada kecil hingga ke umur akil baligh, Milah dan Dollah berkawan rapat. Maka mak bapak Milah dan Dollah ni setuju untuk mengahwinkan mereka berdua.

Sebelum menjadi seorang isteri berpesanlah mak Si Milah kepada anaknya;

“Milah…hang dah kahwin nanti…bila tiba malam pertama tu, hang hati-hati sikit…”

“Kenapa mak?” Tanya Milah terkejut.

“Bukan apa Milah. Mak dengaq maknya Si Dollah tu mati sebab Bapak dia ‘punya’ sebesaq kepala lutut!! Jadi mak takut kot-kot la Si Dollah tu nurun ikut pak dia”Jelas mak Milah.

Maka Si Milah pun ngangguk la tanda paham dengan pesan ibunya itu.

Nak dijadikan cerita, bapaknya Si Dollah pun bagi ingatan juga pada anak dia.

“Dollah! Bila hang kawin ngan Milah nanti…tiba malam pengantin, hang tu kena jaga-jaga sikit! Pak dengaq ayah Milah dulu mati sebab mak dia ‘punya’ bergigi!! Takut-takut la Si Milah tu nurun mak dia…”

Terkejut beruang panda Si Dollah mendengarnya! Anyway, Dollah pun ahah kan je la…

Diringkaskan cerita, kahwin la Milah ngan Dollah. Time malam nak tidur pun tiba. Duk..dak..duk…dak… kedua-dua pengantin baru tu bila lampu dah padam. Yalah tiba-tiba teringatkan pesanan mak ngan bapak dorang.

Tapi dia orang tu masing-masing berlagak cool je. Macam takde apa-apa yang mereka risaukan. Waktu tidur tu, Milah pakai baju tidur yang paling seksi sekali yang ada dalam simpanannya.

Jarang habis! Dollah pun apa lagi menitik la air liurnya! 😛

Bila Dollah mula nak bukak step je, dia teringat pesanan pak dia tu. Dollah pun dapat idea nak hulur lutut dia. Kot-kot la betul bergigi Si Milah ‘punya’, selamat sikit fikir Si Dollah.

Si Milah pun camtu juga. Dia nak sua mulut dia. Kalau betui la Dollah ‘punya’ besaq kepala lutut, selamat la sebab dia boleh gigit.

Bila bertemu je gigi Si Milah ngan lutut Si Dollah, apalagi dua-dua terkejut beruk pencen la. Lagi-lagi Si Dollah. Dia terus lari balik rumah bapaknya.

“Pakkk….betullah! Si Milah ‘punya’ bergigi pak!” Bersungguh-sungguh Dollah bercerita.

Tapi pak Si Dollah tak puas hati . Mereka berdua pi ke rumah Milah buat spot checked. Masa tu Milah tengah mandi. Mandi wajib ke, mandi sunat ke, itu tak tahu la. Tapi dengan kurang ajarnya Dollah dan bapaknya terus tolak pintu bilik air Si Milah tu.

Apalagi, terkejut la Si Milah yang tengah mandi telanjang bulat tu. Dengan tak berlengah lagi dia terus je cabut pokok kangkung yang hidup subuq kat longkang bilik air. Dengan pokok kangkung tu la Milah tutup dia ‘punya’ tu!

Bapak Dollah nampak je keadaan Si Milah tu, dia pun jerit,

“HAH, TU DIA!
MAKAN KANGKUNG PULAK DAH!!!” 😛

Mak English

By Nedzork → Selasa, 14 Mac 2017

Cerita aku dan colleague aku

By Nedzork →
Macam ni kat opis aku ni adalah seorang colleague aku. amoi.chinese.mmg jenis sosial. aku no problem. dia hal dia . aku hal aku.

satu hari......dia pangil aku dia berikan aku sekping kadboard putih. dia suruh aku tampal apa kereta impian aku. apa target aku. nak kereta apa bla bla . aku kata ok lah aku buat kemudian. so dia buat dia punya dulu.....

sekali dia punya tak smpai 2,jam dia SIAP mmg nampak jelas la dia punya "dream dia hapa" .dia punya dream nak BMW. nak Rm 100k saving. nak lelaki handsome (ada gambo jantan chinese dengan dia) so aku punya ? masih kosong ( aku jenis aku dah capai baru aku cerita.kalau angan angan mmg xde la) dia marah aku kenapa aku punya masih kosong

esok hari tu aku masuk opis eh ada kadboard putih dalam bakul smpah aku.
aku bukak eh ni kadbod amoi tu. lepas tu aku perati dia muka masam... sekali tanya punya tanya rupanya jantan dalam gambo tu ada betina lain dalam IG dia. betina tu wish happy birthday kat jantan tu....

Depan muka dia aku ketawa.

Lintas Jalan

By Nedzork → Ahad, 5 Mac 2017
Lintas Jalan